image/svg+xml
image/svg+xml

2022-2023 Akademik Yılı Bahar Yarıyılı Uluslararası Öğrenci Yerleştirme Sonuçları

2022-2023 Akademik Yılı Bahar Yarıyılı uluslararası öğrenci yerleştirme sonuçları açıklanmış olup ilgili programa göre listeler aşağıda belirtilmiştir.

Kesin kayıt hakkı kazanan adayların 12-29 Aralık 2022 tarihleri arasında (29 Aralık 2022 saat 23.59'a kadar) öğrenim ücretlerini ödemeleri gerekmektedir. Belirlenen tarihe kadar öğrenim ücretlerini ödeyen öğrencilere davet mektubu gönderilerek son teslim tarihine kadar belgelerin elden teslimin yapılması gerekmektedir. Belirtilen tarihten sonra evrakların asıllarını şahsen veya vekâlet yolu ile teslim etmeyen adayların kesin kayıtları yapılmayacaktır. Kesin kayıt işlemlerini tamamlamayan öğrencilerin ödemiş olduğu öğrenim ücretin iadesi yapılmayacaktır.

10.02.2023
 tarihine kadar evraklarının asıllarını teslim ederek kesin kayıtlarını tamamlayan adaylar 2022-2023 Akademik Yılı Bahar dönemi itibari ile lisansüstü eğitim-öğretime başlayacaktır.
 
Mevcut tezli yüksek lisans veya doktora programına kaydı olan öğrencilerin kesin kaydı yapılamamaktadır.
 
Öğrenim ücreti ödemeleri https://tahsilat.bartin.edu.tr/lisansustu/ adresi üzerinden yapılacaktır. 
 
KESİN KAYITTA TESLİM EDİLMESİ GEREKEN EVRAKLAR
  1. Mezuniyet, Transkript, Pasaport belgesi asılları ve fotokopileri
  2. Diploma (mezuniyet belgesi) ve mezuniyet not döküm belgesinin (transkript), Pasaport belgesinin noter veya Türkiye Temsilciliği onaylı Türkçe tercümeleri,
  3. Doktora programları için son 5 yıl içerisinde alınan YDS, YÖKDİL ile YÖK tarafından eşdeğerliği kabul edilen uluslararası yabancı dil sonuç belgesi,
  4. İkamet izin belgesi,
  5. 2 adet vesikalık fotoğraf (son altı ay içinde çekilmiş),
  6. Öğrenim ve teminat ücretinin ödendiğine dair belgeler (Dekont),
  7. Varsa YÖK tarafından tanınan kurumların düzenlediği sınavlardan alınan Türkçe Yeterlik Belgesi,
 Not: YÖK denklik belgesi veya mezuniyet tanıma belgesi olan öğrenciler için diplomada (mezuniyet belgesi) noter onayı zorunlu değildir.  

Dönemlik Eğitim Ücreti

Uzaktan Öğreti Tezsiz Yüksek Lisans 

5000 TL

Diğer Tüm Programlar

2500 TL

 
Ayrıca uluslararası öğrencilerin Kesin Kayıt belgelerini elden teslime geldiklerinde 1000 TL teminat ücreti yatırması gerekmektedir. 
 
Kesin kayıt işlemini tamamlayan adaylardan  Türkçe Dil Belgesi olmayan öğrenciler Türkçe Dil Hazırlık dönemine kaydedilecektir. Bu durumda olan öğrencilerin bir yıl içerisinde en az C1 seviyesinde dil yeterlik belgesi alması gerekmektedir. Yalnızca TÖMER ve Bartın Üniversitesi Türkçe Öğretim ve Uygulama Merkezinden alınan belgeler geçerli olup Üniversitemiz Türkçe Öğretim ve Uygulama Merkezinin sayfasına https://tomer.bartin.edu.tr/iletisim.html adresi üzerinden ulaşabilir  https://veri.bartin.edu.tr/u/tomer_ogrenci_kayit.html?dil=tr  adresinden de Türkçe Dil Kursuna kayıt yaptırabilirsiniz.